Diabetes - Podotherapie H&L - Groningen & Hoogezand
16659
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16659,bridge-core-3.0.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Diabetes

Als gevolg van een aanzienlijke toename in het aantal voetonderzoeken en mensen met diabetes, zijn wij genoodzaakt om vanaf 15 juni tijdelijk geen nieuwe patiënten meer te verwijzen voor het diabetes voetonderzoek. Als praktijk streven we ernaar om onze klanten de best mogelijke zorgkwaliteit te bieden. Door het huidige aantal diabetespatiënten dat wij behandelen, is dit helaas noodzakelijk.

Wij bieden onze excuses aan voor het eventuele ongemak dat dit met zich meebrengt.

Diabetes

Diabetes Mellitus (DM) is een chronische ziekte die ook wel suikerziekte genoemd wordt. Veel mensen met diabetes krijgen last van hun voeten. Als u diabetes hebt, is het belangrijk dat u uw voeten goed verzorgt om problemen en klachten te voorkomen. Als podotherapeut kunnen we u daar bij ondersteunen. In de brochure ‘Voetzorg bij Diabetes’ vindt u alle praktische informatie over de behandeling.

 

SIMS classificatie

De SIMS classificatie is een model dat is ontwikkeld om het risico van voetproblemen bij diabetes aan te geven, een risico-inventarisatie. Hoe hoger de classificatie, hoe groter het risico op het ontstaan van voetwonden.

Zorgprofiel

Heeft u Diabetes Mellitus (DM) en een verhoogd risico op een wond? Of is in het verleden een SIMS classificatie bij u vastgesteld? Dan bent u waarschijnlijk onder behandeling van een podotherapeut en/of een pedicure. Iedere diabetespatiënt heeft een zorgprofiel nodig om in aanmerking te komen voor vergoeding van voetzorg uit de basisverzekering. In dit behandelplan staat welke zorg belangrijk is om het risico op wonden te verminderen. Een van de onderdelen van het behandelplan is het aantal pedicure/podotherapeutische voetbehandelingen die per jaar worden vergoed.

Behandeling door pedicure of podotherapeut

Diabeten hebben een verwijzing van hun hoofdbehandelaar (de internist of huisarts) nodig naar een podotherapeut. Deze stelt het zorgprofiel en het behandelplan op en bepaalt hoeveel voetbehandelingen vergoed worden. In het behandelplan staat ook of de behandeling uitgevoerd moet worden door een aangesloten pedicure óf door een podotherapeut.

Onze samenwerking met (medisch) pedicures

Heeft u een doorverwijzing van de huisarts of internist, dan kunt u terecht bij een van de meer dan 130 gecontracteerde (medisch) pedicures waar wij mee samenwerken. De facturering wordt dan ook via onze praktijk geregeld. Twee medisch pedicures huren ook een ruimte bij ons in de praktijk aan de Bovenstreek 11 in Groningen. Wij adviseren onze klanten om een pedicure dicht bij huis te zoeken en geven geen voorkeur aan wie ze moeten nemen. U heeft vrije keuze uit een van de bij ons aangesloten pedicures.

 

 

Tarieven en vergoedingen

Hier vindt u meer informatie over tarieven en vergoedingen bij diabetesbehandelingen.

Vraag naar onze specialisten